NY i Korskyrkan

Om du funderar på att komma till Korskyrkan för första gången eller är ny i Korskyrkan är du varmt välkommen! Vi är så glada att du upptäckt oss! Här hittar du svar på några vanliga frågor. Undrar du över något annat? Hör av dig till: info@korskyrkanstockholm.se

Hur hittar jag till Korskyrkan Sthlm? 

Korskyrkan Stockholm ligger på Birger Jarlsgatan 66. Närmaste tunnelbanestation längs med gröna linjen är Rådmansgatan och längs med röda Tekniska högskolan. Den närmaste pendeltågstationen är Odenplan, därifrån är det 10 minuters promenad till Korskyrkan. Om du vill se på karta var Korskyrkan ligger så kan du se det här:

Finns det någon klädkod? 

Nej, det finns ingen klädkod! Kom i de kläder du känner dig hemma i: jeans och t-shirt, kjol och blus, mysdressen, kavaj eller vad du brukar ha på dig! 

Finns det något för barnen under gudstjänsterna? 

I Korskyrkan Sthlm vill vi försöka leva “alla generationer tillsammans”. Detta betyder att allt vi kan göra tillsammans vill vi försöka göra tillsammans. Barnen är med på lovsången i början av gudstjänsten och när det är dags för predikan går de iväg till sina grupper. Vi har Skattkartan (2-4 år), Skattkistan (5-7 år) och Skattjakten (8-12 år). För barn som är yngre (0-1 år) finns Skattkammaren som är ett rum under läktaren där det finns leksaker och en TV där föräldrar kan följa gudstjänsten. Efter predikan kommer barnen tillbaka till gudstjänsten. Då finns möjlighet att gå till olika böneplatser där barnen tillsammans med föräldrarna kan be till Gud på olika sätt. 

Måste man vara kristen för att komma till Korskyrkan?

Nej, det behöver du inte vara! Du är varmt välkommen oavsett tro! 

Hur ser en vanlig söndagsgudstjänst ut? 

Gudstjänsten börjar med en kort välkomstfilm som visar vad Korskyrkan är och vill vara. Sedan är det lovsång och därefter går barnen iväg till sina grupper. Ibland kan inslag som barnvälsignelse, dop eller presentation av olika verksamheter förekomma. Därefter information om kommande aktiviteter, möjlighet att ge en gåva till församlingen och sedan predikan. När predikan är slut sjunger vi lovsång och böneplatserna öppnar. Den som vill kan gå till någon av böneplatserna i lokalen, där man kan be på olika sätt. På tavlor finns information om hur man gör. Det finns också möjlighet att få förbön, alltså låta någon be för dig. Du kan komma till förebedjaren med vilket böneämne du vill; en bruten tå, ett kärleksbekymmer, en kris i livet, din psykiska ohälsa eller bara att du längtar efter Gud. Under gudstjänsterna kan den som vill också få ett själavårdssamtal, ett ca 15 minuter långt samtal med någon som lyssnar på det du har på ditt hjärta, stort som smått. Den som leder gudstjänsten ber som avslutning en kort bön och läser välsignelsen.  

Hur blir man medlem?

Om du är intresserad av att bli medlem kan du gå på ett av våra medlemsintron som vi har några gånger per termin eller kontakta en pastor för ett personligt medlemsintro. Du kan också skriva ett mejl till info@korskyrkanstockholm.se så hjälps du vidare. 

Om man vill engagera sig och hjälpa till?

Du är varmt välkommen att hjälpa till med det du brinner för! Vi är måna om att alla som vill ska kunna bli en del av det vi gör gemensamt i Korskyrkan. Du kanske tycker det är kul med inredning, ekonomi, fastighetsfrågor, eller tycker om att prata med människor? Eller vill hjälpa till med att fixa fika, hälsa välkommen eller leda en söndagsskolgrupp? Prata med med någon av pastorerna eller mejla info@korskyrkanstockholm.se.

Kostar det något? 

Det kostar inget att gå på våra gudstjänster eller andra samlingar. Fikat efter söndagsgudstjänsterna kostar pengar, liksom mat vid olika samlingar, boende under församlingshelger och liknande. Om du blir medlem uppmuntrar vi dig att bidra ekonomiskt till Korskyrkans arbete, men det är en frivillig gåva och du väljer i så fall hur mycket du vill ge.

Hur hjälper man till att bidra ekonomiskt? 

Du kan ge en gåva till församlingen genom att swisha: 123-589 78 30 eller ge via bankgiro 829-6196. 

Hur vet man var man ska sitta?

Du är fri att sitta var du vill i kyrksalen. Läktaren längst bak används främst av barn och familjer.

Finns det nattvard och hur går nattvarden till?

Vi brukar fira nattvard en gång i månaden, vanligtvis första söndagen i månaden. Efter predikan och lovsång kommer nattvardstjänarna fram. Personen som leder nattvarden delar en kort reflektion och läser instiftelseorden, sedan bjuds församlingen in till nattvard. Man går ner i mittgången, tar emot brödet (en glutenfri oblat) och får sedan en liten engångskalk med vin (alkoholfri dryck). Man äter och dricker och kastar kalken i en papperskorg. Barnen är välkomna till nattvarden och föräldrarna avgör om deras barn tar emot av nattvarden eller inte. 

Finns det tolkning till olika språk? 

Vi erbjuder i dagsläget tolkning till engelska via hörlurar. Tolkningen kan i enstaka fall ställas in om det saknas tolk och har uppehåll över sommaren.

Vill du hjälpa till att tolka från svenska till ett annat språk? Hör av dig till info@korskyrkanstockholm.se.

Back to top